Motivaciono za prvu aplikaciju

Pocela sam traziti posao. Nasla sam dvije otvorene ponude i jednu kompaniju ciji mi se rad svidja i gdje vidim sebe, ali koja nema otvorenih pozicija. Naredni korak je da posaljem CV i motivaciono pismo na sve tri adrese. CV imam, to sam napravila i tim sam zadovoljna. Motivaciono pismo je problem. Nisam dobra sa pisanjem i to mi uvijek sporo ide, ali pocela sam jucer. Napisala sam dva kratka paragrafa. Prvi gdje sam opisala za koju poziciju se prijavljujem i drugi uopceno o sebi. U trecem paragrafu treba da “prodam” svoje vjestine koje sam stekla tokom studiranja, internshipa i studentskih poslova. To mi je najteze, jer ne znam kako to sve da objedinim. Sad cu da radim na tome i planiram veceras poslati prijave aBd.
Plasim se toga, imam strah da cu biti odbijena, ali ubjedjujem sebe da je to normalno i da manje vise svi prolazimo kroz ovo u jednom periodu zivota. Jasno mi je da ne mogu pronaci posao iz snova nakon prvog razgovora za posao u struci ikad, ali svejedno me to obeshrabruje i deprimira.
Moj najveci problem je sto imam strah da izadjem iz zone komfora i samo posaljem aplikaciju. Razumijem da me nece niko pojesti i da, i ako prodje lose iz nekog razloga, to nije kraj svijeta, i da je to samo iskustvo vise iz kojeg cu puno da naucim i napredujem za ubuduce, ali to je puno lakse reci, nego zaista vjerovati u to. Pretpostavljam da nisam jedina koja ovako razmislja i da nas ima jos puno koji se plasimo neuspjeha. Voljela bih znati kako prevazici taj strah i ne plasiti se zivota i svega sto zivot nosi sa sobom.
Sada nastavljam da pisem motivaciono, pa cu se javiti ponovo nakon sto posaljem aplikacije aBd.
Nadam se da necu posustati i da cu poslati, pa sta bude.

2 komentara

  1. Pa napišeš za kraj eto ako ste zainteresovani da se malo bolje upoznamo, imate moje podatke iz CV, radujem se pozivu, čuvajte se i pozdrav. Stavi sliku u CV.

    Pronalazak posla ti je kod nas igra brojeva. Moraš slati što je moguće više prijava, i tamo gdje te ne interesuje i gdje te interesuje, pa gdje te prije prime. Ovo ti govorim iz razloga što je kod nas tržište poprilično siromašno, doduše zavisi od struke do struke. Ali generalno ne možeš očekivati veliki broj oglasa, pa da imaš luksuz da biraš (pod pretpostavkom da ti se žuri zaposliti).

    Pa kad te prime bilo gdje, onda ganjaš one poslove u kojima se pronalaziš. Jer ti je s poslovima kao i u ljubavi, čim si zauzeta, odmah te i drugi gledaju drugim očima i misle ako je neko drugi spreman platiti ovoj osobi da radi onda se sigurno isplati.

    Straha ćeš se osloboditi nakon 20. prijave ili kad prestaneš sve to shvatati lično. I ne shvataj to sve preozbiljno, ono kao nagradne igre, ako dobiješ super, ako ne nastavljaš igrati i dalje i to ti je to. Do tad se zanimaj nečim. Nema tu neke posebne mudrosti.

Komentariši